Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Penkina N$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
1.

Penkina N. 
Research of the toxicological and pharmacological effects of new blends on the body of biological objects [Електронний ресурс] / N. Penkina, L. Tatar, G. Zaychenko, D. Lytkin // Ukrainian food journal. - 2015. - Vol. 4, Issue 4. - С. 577-586. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2015_4_4_3
Після внутрішньошлункового введення купажу в максимальній одноразовій для мишей дозі 36,1 г/кг упродовж 14 днів ознак інтоксикації у тварин не спостерігалося. Середня маса тварин (24,33 г) не виходила за межі фізіологічної норми та вірогідно не відрізнялася (p >> 0,05) від показників середньої маси тварин групи інтактного контролю (24,33 г). Масові коефіцієнти печінки (0,1г/10,0 г) у тварин інтактного контролю (38,567) і тих, яким уводили купаж (39,467), значно відрізнялися від печінки тварин, яким уводили пиво (42,867) і розчин етилового спирту (45,633), - це початок розвитку компенсаторних проявів, зокрема гіпертрофії органу. Купаж зменшує загальнотоксичний вплив алкоголю на організм тварин, та не викликав збільшення коефіцієнту маси печінки. Біохімічні дослідження гомогенату тканин печінки тварин, яким уводили купаж, показали що вміст у печінці дієнових кон'югатів (3,633 мкмоль/г), ТБК-реактантів (2,500 мкмоль/г), відновленого глутатіону (2,420 мкмоль/г) і каталази (0,163 мкмоль/хв-г) статистично не відрізнявся від показників у тварин інтактного контролю та перебував у межах фізіологічної норми. У групі тварин, яким уводили пиво, знижувався вміст відновленого глутатіону (2,267 мкмоль/г) і зменшувалася активність каталази (0,153 мкмоль/хв-г). У групі тварин, яким уводили розчин спирту, вірогідна зміна (p < 0,05): зростав вміст ТБК-реактантів (3,033 мкмоль/г), знижувався вміст відновленого глутатіону (2,333 мкмоль/г) і пригнічувалася активність каталази (0,157 мкмоль/хв-г).
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.839 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Penkina N. 
Research into quality of beer with the addition of pine needles extract [Електронний ресурс] / N. Penkina, L. Tatar, V. Kolesnyk, Т. Karbivnycha, Т. Letuta // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2017. - № 2(10). - С. 40-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2017_2(10)__7
Попередній перегляд:   Завантажити - 304.799 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Tatar L. 
Beer with the pine needles extract addition toxic effect research [Електронний ресурс] / L. Tatar, N. Penkina // Український біофармацевтичний журнал. - 2017. - № 2. - С. 4-8. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ubfj_2017_2_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 306.926 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Penkina N. 
Research of flavour characteristics of beer with addition of pine extract [Електронний ресурс] / N. Penkina, L. Tatar // Technology audit and production reserves. - 2018. - № 2(3). - С. 54-60. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2018_2(3)__9
Попередній перегляд:   Завантажити - 208.548 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Penkina N. 
Basic ingredients and their analysis during the formation of beer quality [Електронний ресурс] / N. Penkina, L. Tatar, А. Odаrchеnco, V. Demchenko // Харчова наука і технологія. - 2018. - Т. 12, Вип. 1. - С. 75-81. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2018_12_1_13
Попередній перегляд:   Завантажити - 745.592 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Kolesnyk V. 
Investigation of the effectiveness of using whey powder to reduce the toxicity of the water/alcohol mixture [Електронний ресурс] / V. Kolesnyk, N. Penkina, V. Polupan, S. Sorokina, D. Odarchenko, A. Penkin // Харчова наука і технологія. - 2022. - Т. 16, Вип. 2. - С. 71-77. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2022_16_2_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.09 Mb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського